Searching \ for 'debug using MPLAB ?' in subject line. ()
Make payments with PayPal - it's fast, free and secure! Help us get a faster server
FAQ page: www.piclist.com/techref/microchip/languages.htm?key=mplab
Search entire site for: 'debug using MPLAB ?'.

Truncated match.
PICList Thread
'debug using MPLAB ?'
1997\07\31@212720 by Ravindra Divekar

picon face
Hi friends!

I tried using MPLAB to develop my software.
I managed to Create a new project,
add .asm files to the project and assemble  it
without errors.

However I am unable to debug my project.
When I go to the Debug menu, none of the choices
are active (such as run,animate etc.).

am i missing something here ?
do i need to setup the environment in a different way,
or is it justa keypress away ?

--ravindra


'debug using MPLAB ?'
1997\08\01@004935 by Mike Keitz
picon face
On Thu, 31 Jul 1997 18:17:59 -0700 Ravindra Divekar <spam_OUTravindraTakeThisOuTspamHAL.COM>
writes:
>Hi friends!
>
>I tried using MPLAB to develop my software.
>I managed to Create a new project,
>add .asm files to the project and assemble  it
>without errors.

The project can contain only one .asm file.  To "link" in other asm files
use include directives in the main asm file.  The assembler does not use
a seperate linking stage, the entire project must be assembled all at
once.  Much of the facilities for more than 1 file, "make" as opposed to
"build all", etc. are just for show now.  The assembler is not advanced
enough to use them.

To assemble, use "Build All".  If there are no errors, this will load the
object code into the program memory window ready to program or simulate.

>However I am unable to debug my project.
>When I go to the Debug menu, none of the choices
>are active (such as run,animate etc.).

Open the Options:Development Mode dialog and check "MPLAB-SIM Simulator"
rather than "Editor Only".

1997\08\01@103331 by Martin R. Green

picon face
I had the exact same problem last night.  I discovered that even though I
had told MPLAB to create the project in Simulator mode, it had actually
created it in Editor Only mode.

Go to Options->Development Mode and select MPLAB-SIM Simulator.  MPLAB will
close your current project, but when you reopen it, all the debug stuff
will work.


CIAO - Martin R. Green
.....elimarKILLspamspam@spam@bigfoot.com

----------
From:   Ravindra Divekar[SMTP:ravindraspamKILLspamHAL.COM]
Sent:   Thursday, July 31, 1997 9:17 PM
To:     .....PICLISTKILLspamspam.....MITVMA.MIT.EDU
Subject:        debug using MPLAB ?

Hi friends!

I tried using MPLAB to develop my software.
I managed to Create a new project,
add .asm files to the project and assemble  it
without errors.

However I am unable to debug my project.
When I go to the Debug menu, none of the choices
are active (such as run,animate etc.).

am i missing something here ?
do i need to setup the environment in a different way,
or is it justa keypress away ?

--ravindra

1997\08\01@111502 by Tom Mariner

picon face
On Friday, August 01, 1997 12:51 AM, pic microcontroller discussion list  On
Behalf Of Mike Keitz wrote:
{Quote hidden}

Also make certain that the correct microcontroller model is selected. If it
isn't, you can edit, but not much else.

Tom

More... (looser matching)
- Last day of these posts
- In 1997 , 1998 only
- Today
- New search...